Notícies de La Garrotxa

El proper 24 de maig, la CUP serà present en cinc pobles de la comarca de la Garrotxa. En el cas de Beuda, Olot, Sant Joan les Fonts i Tortellà, la CUP s'hi presenta amb candidatura pròpia, mentre que a Mieres s'ha fet una candidatura anomenada Vivim Mieres, que compta amb la participació de gent de la CUP, independent i d'ERC.
Aquest diumenge s'ha fet pública una nova llista electoral per a les properes eleccions municipals a Mieres. La presentació s'ha realitzat al Centre Cívic i ha servit per donar a conèixer els integrants de la mateixa llista, tots ells veïns de Mieres, així com alguns dels eixos bàsics del seu programa. La llista està integrada per persones independents, d'ERC i de la CUP, i concorrerà a les eleccions sota el nom: Vivim Mieres - CUP - Poble Actiu.
La CUP ha fet públiques aquesta setmana les 31 persones que conformaran la llista per les eleccions municipals d'Olot. Es tracta de 15 dones i 16 homes, la gran majoria implicats en els moviments socials i la vida associativa de la ciutat. Hi ha membres de la PAH, d'UCFR, d'Estelada 2014, de la CNT, de Procés Constituent, de La Garrotxa amb el Sàhara, de l'Assemblea de Joves de la Garrotxa, del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i de l'Associació de Veïns de Sant Miquel, entre altres.
Les cinc persones que encapçalaran la llista electoral de la CUP a Olot seran: Mireia Tresserras, Lluís Rubió, Anna Descals, Raül Massanella i Lluís Riera. S'han escollit a partir d'un procés participatiu on han participat prop de cent persones, a través de la pàgina web i les diferents assemblees obertes. La CUP ha posat èmfasi en la importància del treball en equip i ha manifestat que seran una alternativa a les lògiques delegacionistes i de lideratge a les quals ens té acostumats la política tradicional.
Fa mes de 5 anys el Consell Comarcal de la Garrotxa va decidir fer una planta de triatge de residus a la comarca de la Garrotxa. Després d’explorar la possibilitat de fer-la en altres municipis (Sant Ferriol, Sant Joan les Fonts i Montagut) es va prendre la decisió política de construir-la a Sant Jaume de Llierca. No només van decidir a quin poble, sinó també a quin lloc s’havia d’ubicar: un terreny agrícola al costat del riu Fluvià.
Finalment, la CUP concorrerà a les eleccions municipals de 2015. La decisió s'ha pres després d'un procés llarg de debat, obert a tota la població, que ha analitzat la feina feta els últims 4 anys i les conclusions dels cinc punts de trobada temàtics que s'han fet al llarg de l'últim any. De la mateixa manera, la llista electoral i el programa també s'elaboraran a partir d'un procés participatiu obert a tothom.
En total, més d'un centenar de persones han participat al llarg de l'últim any en els Punts de Trobada 2014 - 2015. L'objectiu d'aquests punts era posar en contacte experts i gent del carrer per a fer una anàlisi de la realitat olotina i extreure'n propostes i intercanvi de coneixement. S'han tractat 5 àmbits: Cohesió social, ocupació, democràcia real, medi ambient i independència.
Una cinquantena de personalitats olotines han fet públic un manifest sobre la política local d'Olot en el qual afirmen que seria positiu que la CUP es presentés a les properes eleccions municipals i aconseguís representació. Entre les primeres 50 signatures, hi ha gent del món educatiu, associatiu, ecologista, artístic, pensionista, sanitari, cultural, feminista, econòmic, esportiu i del moviment sobiranista.
Quina és la realitat econòmica i social de la ciutat? Quina és la situació dels drets laborals? En el cas dels aturats, quines accions es poden dur a terme per generar llocs de treball? Què podem fer com a consumidors per afavorir la creació d'alternatives? Aquestes preguntes i moltes altres es van tractar al 4t Punt de Trobada de la CUP Olot.
Una quinzena de persones van participar al Punt de Trobada sobre participació i democràcia real, en el qual es van posar a debat diverses experiències i eines que pot impulsar el municipi a favor de l'empoderament de les persones. Entre altres coses, es va parlar dels moviments socials, dels mitjans de comunicació, de les noves eines informàtiques i de processos participatius existents.

Pàgines